Cum să-ti distrugi brandul, singur, pe Facebook

Imi place când găsesc oligofreni, din MK si PR, care nu știu, încă, ce este Facebook. Omul s-a ocupat de publicitate, a făcut sinopsisuri la spoturi video, a aprobat scenarii de spot pe radio, s-a dat cu părerea și pe un print, plus că are cont pe Instagram. E capabil la maxim!

Facebok nu e calupul de publicitate de la tv, in care poți să spui orice. Nu merge cu vrăjeala de tip "cel mai bun șampon din România", mare, pe ecran, mizând pe faptul că nimeni nu citește, intr-o secundă, mențiunea care apare mic, jos: "Studiu facut in 2002, pe 18 persoane blonde din Calarasi".

Facebook e o alternativa la viata reala, pentru unii. Asa ca, daca vrei sa promovezi ceva, ai face bine sa spui exact ce spui in viata reala, cand vrei sa convingi. Vrei sa mearga o tipa cu tine acasa? Daca-i spui ca stai la vila cu piscina, si o duci la bloc, semidecomandat, o sa te satisfaci singur, dupa ce pleaca.

Unde vreau sa ajung? Uite unde:

Daca ai cu 500 de fani mai putin decat concurenta, și te lauzi ca esti pe primul loc, minți. Si, cand minti in promovarea pe retelele sociale, în loc să facă dragoste compania promovata cu portofelele clienților, te trezeşti facand bad sex cu brandul pe care-l lauzi ca boul*.

Unde pui ca ma indoiesc, sincer, ca aia mari de la Cord Blood Center, care au bagat niste milioane bune de euro in businessul asta, au aprobat minciuna privind numarul de like-uri. Intr-o afacere cu vietile oamenilor, nu-ti foloseste la nimic ceva ce poate fi pus la indoiala. 

Comentezi? Fa-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

Mai multe din această categorie: « zen Storm. »
© 2023 Bogdan Stoica